Γεώργιος Δερμιτζάκης
 Για τη Βουλγαρία: + 359 895 004 135
 
Για την Ελλάδα: + 30 697 979 1102  

info@medicineuniversitybulgaria.com

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας

Την παραμονή της νέας χιλιετίας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας γιόρτασε την 80η επέτειό του.

Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας είναι ένα από τα παλαιότερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Ιδρύθηκε στις 14 Μαΐου 1920, ως Ανώτερη Σχολή Εμπορίου, χάρη στο όραμα και τη γενναιοδωρία των εμπόρων και των βιομηχάνων της πόλης της Βάρνας.

Με τη διάνοια, την αποφασιστικότητα και το ταλέντο των επιφανών Βούλγαρων και ξένων επιστημόνων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας έχει διανύσει πολύ δρόμο γεμάτο δημιουργικότητα.

Ογδόντα χρόνια αποδείχθηκαν ότι ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί διαρκή ακαδημαϊκή παράδοση, που προβάλλει και προωθεί την ενότητά, τη ζωτικότητα και την πρόοδο.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας είναι ένα πολιτιστικό ίδρυμα.

Με όλο τον πλούτο του - τόσο σύγχρονα και ιστορικά, όσο και με τη δύναμη του ακαδημαϊκού προσωπικού του, το Πανεπιστήμιο γρήγορα προσαρμόστηκε στις ανάγκες της μετάβασης της χώρας προς την σύγχρονη οικονομική αγορά και τη σύνδεση της επιστήμης των οικονομικών με την παγκόσμια οικονομία.

Ο γενικότερος στόχος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας είναι η συνεχής ανάπτυξή του ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα με άξονα την βελτίωση της προσωπικότητας του μαθητή.

Το Πανεπιστήμιο έχει καταφέρει επιτεύγματα τα οποία έχουν ήδη αναγνωριστεί αλλά και έχει συνεχή προσπάθεια στην απόκτηση νέων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά και τα κριτήρια της τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τομέα της οικονομίας.

Πολλαπλασιάζοντας τα επιτεύγματα όσον αφορά την ποιότητα των δραστηριοτήτων του, διατηρεί την ισχυρή του θέση στην εκπαίδευση.

Διευρύνοντας τα πεδία εφαρμογής των εθνικών, περιφερειακών και διεθνών ερευνητικών έργων, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα του Πανεπιστημίου.

Μια σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη και τις προοπτικές απο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας είναι ότι έχει άρτιες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Έχει δύο κτίρια μελέτης, με μεγάλο αριθμό διαλέξεων και σεμιναρίων, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, σύγχρονες φοιτητικές εστίες, και βιβλιοθήκη με πάνω από 350 χιλιάδες βιβλία.

Επίσης πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, και το Πανεπιστήμιο Publishing House.

Ακόμη το σκεπαστό αθλητικό συγκρότημα, το ακαδημαϊκό κέντρο κωπηλασίας και πολλά άλλα.

Το πιο πολύτιμο κεφάλαιο απο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας είναι το προσωπικό της.

Καθ' όλη την πορεία των 80 χρόνων της λειτουργίας, αποφοίτησαν πάνω από 50 χιλιάδες πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιφανείς επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημόσια πρόσωπα και πολιτικοί έχουν αποφοιτήσει απο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας.

Είμαστε περήφανοι που οι μαθητές μας είναι από τους καλύτερους και έχουν μεγάλη ζήτηση και επιτυχία.

Τόσο στη ίδια τη χώρα όσο και στο εξωτερικό.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βάρνας έχει απονεμηθεί ο τίτλος διαπιστευμένου φορέα.

Αυτό δείχνει ότι το πανεπιστήμιο εγγυάται υψηλό επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι κατάλληλο για τις πιο προοδευτικές τάσεις στον τομέα της επιστήμης και της εκπαίδευσης. 

Όλα αυτά απαιτούν ότι και στα επόμενα χρόνια όλοι μαζί - καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό – εστιάζουμε τις προσπάθειές μας προς την δημιουργίας ενός ιδρύματος, το οποίο θα ενσωματωθεί στο παγκόσμιο οικονομικό πλαίσιο, προσαρμοσμένο στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

Σχολές και Τμήματα

Σχολή Οικονομικών και Λογιστικής.
Γενικής Οικονομικής Θεωρίας
Νομικών Σπουδών
Σχολή Οικονομικών Επιστημών
Οικονομικών και Διαχείρισης Έργων
Οικονομικά και Διοίκηση της Βιομηχανίας
Οικονομικά και Διοίκηση του Εμπορίου
Αγροτική οικονομία

Πληροφορική
Στατιστική
Μαθηματικές Επιστήμες
Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Σχολή Διοίκησης
Οικονομικά και Οργανισμός Τουρισμού
Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
Φιλοσοφικές Επιστήμες